Sonu İle Sizi Etkisi Altında Bırakan Filmler #1

10:44 Unknown 3 Comments

Eminim hepimiz sürprizli sonları ya da film bitse bile üstünde düşünmeyi devam etmeyi ve aynı sahneyi tekrar tekrar oynatmayı seviyoruz. Bizde bu yüzden sizleri yormadan bu filmleri bir araya getirerek bir seri oluşturalım ve sizlere sunalım dedik. Unutmayın, aşağıya yazdığımız her filmi izledik ve buna göre sizin beğeninize sunduk. Hadi öyleyse başlayalım!


Kayıp Kız



Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Nick'in kafası karışmıştır zira Amy'ye ne olduğuna dair hiçbir fikri yoktur ama bir anda Amy'nin ailesinin hazırladığı bir yardım operasyonu içerisinde piyon olarak bulur! Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır... Bir kitaptan uyarlanan bu film sonuyla sizi oldukça şaşırtacak!


Sihirbazlar Çetesi



Sihirbazlar Çetesi, Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan 'Four Horsemen' ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek ve izleyicilerini soymak için kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin beşine düşüyor. Film sihirbazlara ve onların numaralarına hayran olanlar için ayrı bir keyif veriyor. Mutlaka izlemelisiniz!


Prestij



19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar. Yine bir sihirbazlık filmi ve başlarda sıkılsanız bile garanti ediyoruz, sonunda ağzınız açık kalacak! 


Anestezi



Clay adında biri, açık kalp ameliyatına girmek üzereyken anestezi işe yaramayınca uyanıyor ve her şey bir kabusa dönüşüyor. Paralize bir hala gelir ve uyanık olduğunu doktorlara bir türlü söyleyemez. Anesteziden ayılmış olması sonucu acıyı ve olayları duyar ve farkındadır ancak bedeni etki altındadır halen. Olaydan haberi olmayan ameliyathanedekiler işlerine devam ederlerken çaresiz Clay de kendi iç yolculuğuna çıkar. İlginç konusu ve tüm gerçekleriyle sizi şaşırtacak bir film...


Hayatın Benim



Illeana Scott, güzelliğiyle teşkilatındaki erkeklerin ilgisini çekebilen, işinde uzman bir analisttir. Asıl uzmanlık alanı ise bir türlü çözülemeyen cinayet davalarını nihayetlerine kavuşturması üzerine olan yetkinliğidir. Bir seri katil, Montreal'i kana bulamakta ve polis bu cinayetlere engel olamamaktadır. Scott, cinayeti çözmek üzere Montreal'e çağırılır. Bu kez karşı karşıya olduğu katil, öldürdüğü kurbanlarının kimliklerini çalmakta ve onların hayatlarını yaşamaktadır. Bu tip sıradışı yöntemlerle sürekli olarak hedef şaşırtan bu katille yüzleşmek oldukça zor olacaktır. Angelina Jolie'nin muhteşem oyunculuğu ile sonu eminiz filmi sevmenizi sağlayacak!


Ceset



Bir gün bir morgdan iş kadını Mayka'nın cesedi kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir... Polisiye olmasının yanında hafif de içinizi ürperten türdeki bu filmin sonunu izleyince çok beğeneceksiniz! 


3 yorum:

Adını Fazla Duymadığınız 6 Harika Dizi

06:17 Unknown 1 Comments

Bu aralar dizi arayışları içerisinde olduğunuzu duyar gibiyiz. Biz de size bir çözüm bulalım ve popüler olan diziler dışında, adını fazla duymadığınız 6 güzel diziyi sizler için sıralayalım dedik. İşte o diziler:


The Whispers



Dizi, dünyanın en değerli varlıklarını 'çocukları' kullanarak gezegenimizi yıkmaya çalışan görünmeyen uzaylı bir ırkı ile bitmeyen mücadeleyi anlatıyor. Dizideki baş karakterlerimiz ise bu istilayı durdurmak için zamanla yarışıyor olacaklar. Dizi gerek çocukların muhteşem oyunculukları, gerekse gerilimi ile izleyicileri üst doruklara çıkartıyor. İlk sezonu 13 bölümden oluşan dizi reytingler yüzünden maalesef ikinci sezon onayını alamadı. 


Humans



Dizi, gelişmiş robotlar olan ve Synth denilen androdilerin insanların yaşamı üzerine etkisine odaklanıyor. Robotların başlangıçta insanlar hayatına kolaylıklar, sonrasında hiç beklenmedik olaylara neden olacaktır. Yani kısacası bilim kurgu aşıklarının bayılacağı tarzdan bir dizi. Robotlar gerçek olsaydı ne olurdu? Merak ediyorsanız kesinlikle izlemelisiniz. Dizi ilk sezonunu 8 bölüm ile tamamlamış ve ikinci sezon onayını almıştır. Fakat ikinci sezonun başlama tarihi maalesef henüz belli değil.


Lie To Me



Dizinin her bölümünde yeni davalar, yeni yüzlerle benzer yalanlar ile mücadele eden Lightman Grup, beden dilini ve yüz ifadelerini okuyarak yalanları analiz ediyor, sıradan vatandaşlardan hükümetin askeri birimlerine kadar her türlü çözümsüz vakayı ele alıyor. Amerikalı Davranış Bilimcisi Paul Ekman'ın hayatından yola çıkarak yaratılan dizinin toplam üç sezonu vardır ve üçüncü sezonda final yapmıştır. Polisiye ve psikoloji seven kişilerin oldukça hoşuna gidebilecek bir dizi olduğunu düşünüyoruz.



Broadchurch



Genç bir çocuğun öldürülmesinin ardından, adeta bir medya ordusunun akın ettiği küçük bir sahil kasabasının perdeleri, cinayetin ardından aralanmaya başlamıştır. The Killing dizisine benzer bir dizi olarak anılan Broadchurch ilk sezonun 8 bölüm sürmesinin ardından iki yıl ara vermiş ve ikinci sezonu tamamlamıştır. Dizinin yaratıcısı Doctor Who'ya transfer olunca dizi 2017'de üçüncü sezon ile final yapacağını duyurmuştur. Polisiye ve gizem sevenlerin beğeneceği bir dizidir. 



The White Queen



Philippa Gregory'nin The Cousins' War isimli tarihi kitap serisinden uyarlanmış olan The White Queen 1464 yılında başlıyor. The White Queen, aşk ve tutku, baştan çıkarma ve aldatma, ihanet ve cinayetin hikayesi. Birbirinden farklı 3 farklı kadının bakış açısından bizlere sunuluyor: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort ve Anne Neville. Gücün peşindeki bu kadınlar, İngiltere tacı için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklar. Gregory'nin kitaplarına ve Tarih dizilerine bayılanlar eminim bu mini diziyi de sevecekler. 


Black Mirror



Black Mirror, her sezonda üç bölüm olan ve her biri birbirinden bağımsız kısa film olarak yazılan bir dizidir. Öyle ki her biri farklı yazar, yönetmen ve oyunculara sahip. Üstelik süreleri bile farklı. Üçlemenin ortak paydası ise hayatımızı kolaylaştırması beklenen teknolojinin, bizi nasıl avucuna aldığı ve sosyal hayatımızı nasıl da altüst ettiğidir. Şu anlık iki sezonu vardır. En son sezon dışı olarak yayınlanan Yılbaşına özel bölümü 2014 de yayınlanmış ve iki sene sonra yani 21 Ekim 2016'da üçüncü sezonun başlayacağı duyurulmuştur. 

1 yorum: