#ŞarkıcıÖnerisi - Amy Winehouse

03:39 Unknown 2 Comments

 Bu postum da, sizlere çok ama çok önemli bir kadın şarkıcıdan bahsedeceğim. Muhteşem, güçlü sesi ve şarkılarıyla insanları büyülemeye başarmış bir şarkıcıydı Amy Winehouse. Şarkıları onu anlatıyordu, bir de çok güçlü olan aşkını...


 Amy Winehouse, 1983 doğumlu bir İngiliz şarkıcıdır. 11 yaşında şarkı sözü yazmaya başlamıştır ve bu zamana kadar muhteşem şarkılar ortaya çıkarmıştır.

Amy Winehouse



 Aşk hayatı iyi gitmiyordu, çünkü ne zaman sevdiği adamı istese duvara tosluyordu. Blake Fielder-Civil... Amy, Blake'i o kadar çok seviyordu ki, onun hakkında şarkılar yazıyordu. Blake, ona iyi gelmiyordu. Onu eroine bulaştırmıştı.. Blake ile tanıştıktan iki hafta sonra, Amy kalbinin üzerine bir 'Blake' dövmesi yaptırdı.

Amy ve sevgilisi Blake

  Blake bir süre sonra Amy'i terk edip, eski kız arkadaşına geri dönmüştü. Amy ise, üzüntüsünü ikinci albümü olan 'Black to Black'e yansıttı. Albümde ki şarkıların bazıları Blake ile ilgiliydi. Bazı şarkıların Türkçe çevirisini okursanız, zaten anlayabilirsiniz.

 Back To Black şarkısından bir kısım: ''Sen o kadına geri döndün ve bende 'siyah'a geri döndüm.''


 Ve o gün gelmişti... Amy Winehouse'un ölüm günü. 23 Temmuz 2011. Çok erken ayrılmıştı aramızdan. Zaten çoğu kişide, öldükten sonra tanıdı Amy'i. Maalesef, bende onlardan birisiydim. Evet, Amy kesinlikle hak ettiği yere gelememişti.

Blake'in ve uyuşturucunun Amy üstünde ki etkisi!

 Amy öldükten sonra, birçok Türk sanatçılarımız da onun yasını tuttu. Özellikle Nil Karaibrahimgil. İnternete yazarsanız, Nil'in Amy hakkında yazığı şeyi okuyabilirsiniz. Ayrıca Amy'nin babası Mitch Winehouse'un yazdığı ''KIZIM AMY'' isimli kitabı da okuyabilirsiniz.

Amy'nin babasının yazdığı kitap
 Şimdi birçok kişi onu o uzun ve kalın eyelinerı ve 'Arı Kovanı' isimli saçı ile tanıyor. Eğer ailesine ''Amy'nin ölümüne kim sebep oldu?'' diye sorarsanız, size 'Blake' diyeceklerdir. Ne acı değil mi? Sevdiğiniz kişi ölümünüze sebep oluyor. Yazık...

 Erken gittin be Amy, oysaki daha yaşayacak çok şey vardı, yazacak birçok şarkı.  #AmyWinehouseÖlümsüzdür

2 yorum:

  1. her ölüm erken ölümdür demiş Cemal Süreya.. ama bu gerçekten çok erken bir kayıptı...kim bilir daha ne güzel şarkılar dinleyecektik...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim ben de. Yalnızken dinlemeye bayılıyorum. Bana çok şey hatırlatıyor şarkıları. Duygu dolu bence.

    YanıtlaSil