2016'da Çıkacak Kitap Uyarlamalı Filmler

07:30 Unknown 5 Comments

 Belki fark etmişsinizdir; özellikle 2015'in sonlarına doğru popüler kitapların artmasıyla, kitap uyarlamalı filmlerde çoğalmaya başladı. Özellikle de, Alacakaranlık Serisi, The Notebook, Aşk ve Gurur, Not: Seni Seviyorum, Fight Club, Açlık Oyunları Serisi ve tabii ki Harry Potter serisi kitaplardan uyarlanmış filmler arasında en önde gelenlerden. Ama geçmişi geçtiğimize göre, gelecek zamanda çıkacak kitap uyarlaması filmlere bir göz atalım.



Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları



 Küçük Jacob ipuçlarını izleyerek gizemli bir adaya gider. Bu adada Miss Peregrine's Home For Peculiar Children adında bir evin kalıntılarını bulur. Evin içini gezdikçe evde bulduğu şeylerin inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfeder ve onları kurtarmak ister. Fantastik filmin yönetmenliğini Tim Burton üstleniyor. Ransom Riggs'in romanından uyarlanan Miss Peregrine's Home For Peculiar Children'ın senaristi Jane Goldman. Filmin başrollerinde Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Allison Janney, Chris O'Dowd gibi isimler yer alıyor.



The Girl on the Train - Trendeki Kız



 Paula Hawkins’in çok satanlar kitabından uyarlanan film, işsiz alkolik ve günlerini tren yolculukları yapıp sorunsuz ve muhteşem çiftleri gözlemleyerek geçiren bir kadına odaklanıyor. Vizyona girme tarihi: 7 Ekim 2016.



Senden Önce Ben



 Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını istihdam ettir. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da zorlu bir sınav beklemektedir... Vizyona girme tarihi: 17 Haziran 2016.




Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?



 JK Rowling'in fantastik kitabına dayanan yapım fantastik yaratıklar hakkında bir kitap yazan bir yazarın gezi notları olarak karşımıza çıkıyor. Yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken yapımın yönetmenliğini David Yates üstleniyor. Vizyon tarihi: 18 Kasım 2016.



Canavarın Çağrısı



 Lo Imposible ve El orfanato filmlerinin yönetmeni Juan Antonio Bayona'nın imzasını taşıyan film, Patrick Ness'in kaleme aldığı romandan beyazperdeye uyarlandı. Filmin başkarakteri olan Conor, yalnızlık nedeniyle uyum sağlama problemleri yaşayan küçük bir çocuktur. İşler annesinin ağır bir hastalığa yakalanmasıyla daha da trajik bir hal alır. Conor bu korkutucu gerçeklerden uzaklaşmak için fantastik varlıkların hüküm sürdüğü hayal dünyasına küçük bir yolculuğa çıkacaktır... Vizyon tarihi: 14 Ekim 2016.



5 yorum:

  1. umarım güzelce uyarlarlar☺️

    YanıtlaSil
  2. Senden Önce Ben'e gideceğim inşallah, güzel uyarlanmış olmasını umuyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Kitapların verdiği tadı hic bir zaman vermiyorlar maalesef

    YanıtlaSil
  4. titanium alloy art | TITANIAN ART
    Titanium-ART. titanium bar Titanium titanium teeth k9 Art · T.I.S.L.S.S.A. is an art in welding titanium metal titanium tv art for display at the Tate and The Whitney babylisspro nano titanium Museum of Art.

    YanıtlaSil